Välj oss som din tandläkare Kista

Vi ligger i framkant inom tandvård på vår klinik. Vi uppdaterar oss regelbundet inom de senaste behandlingsmetoderna.  Vi är engagerade i tandvårdstjänster för barn och vuxna och har även en akutmottagning för att hjälpa till i alla situationer. Vi ställer höga krav på att erbjuda tandvård av hög kvalité, service och bekvämlighet för våra patienter. Läs mer om våra behandlingar och boka in ett besök. Vi är din tandläkare i Kista.

Bettskena

Många människor pressar eller gnisslar tänder på grund av stress. Några får besvär av detta i form av huvudvärk, ömma tänder och käkar. Då kan en bettskena bidra till att ta bort eller lindra besvären. 

Delprotes

En delprotes kan hjälpa dig att återskapa det tänder som du har förlorat som barn eller vuxen. Att förlora tänder är lätt hänt men kan ge komplikationer så som smärta i samband med att man ska äta men det kan också ha en påverkan på ens utseende. Vi på Tandläkare Kista hjälper dig att återskapa dina tänder. 

Kronor och broar

En krona är en konstgjord tand, oftast i porslin/guld, porslin/titan eller helkeramiska material, som sätts på den skadade tanden. En bro, även kallat en brygga, används när flera tänder saknas eller är skadade. När allt passar som det ska sätts kronan fast med hjälp av ett tandcement.

Din tandläkare i KIstaTandimplantat

Ett tandimplantat är ett alternativ för dig som vill ha en tand som känns och fungerar precis som dina vanliga tänder. Det finns många sätt att ersätta förlorade tänder. En väl beprövad metod är att använda tandimplantat som förankras i käkarna. För att kunna fästa tanden måste tandläkaren borra ett hål i käkbenet där tanden sedan skruvas igenom en titanskruv. Tids nog kommer den nya tanden att växa ihop med käkbenet och fungera precis som en vanlig tand.

Rotfyllning

Behandlingen går ut på att tandläkaren borrar ett hål till rotkanalen, tar bort det som återstår av tandpulpan och rengör utrymmet från bakterier. Därefter utförs en rotfyllning, vilket innebär att rotkanalen fylls i med ett speciellt material. Ibland kan en rotbehandling och rotfyllning behöva utföras i flera steg på grund av komplikationer.

Tandborttagning

Att behöva ta bort en tand är aldrig roligt men ibland har du inget val. Det kan bero på flera orsaker, exempelvis att tanden är allvarligt skadad eller så infekterad att den inte går att rädda. Om just din tand behöver tas bort ser vi till att behandlingen blir så snabb och smärtfri som möjligt.

Tandskydd

Skydda dina tänder, ditt tandkött och munnens insida genom ett högkvalitativt tandskydd som är utformat speciellt efter just dina tänder. Om du har tandställning kan ett tandskydd se till att du inte skadar insidan av munnen. Tandskydd behövs även för att skydda tänderna vid vissa fysiska aktiviteter. Det är exempelvis vanligt att använda tandskydd vid utövandet av sporter där tänderna kan skadas. Det gäller bland annat för de flesta kampsporterna samt sporter som ishockey.

Kontakta oss för tidsbokning

Boka tid Akuttandvård